Over ons

Maria Kalogridi

Mijn achternaam verraadt het al: Ik ben Griekse van geboorte.

Sinds 1975 woon ik in Nederland.

Mijn psychologiestudie heb ik aan de Universiteit van Leiden gevolgd.

Na mijn studie werkte ik in diverse instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, zoals de RIAGG, een algemeen ziekenhuis en een verpleeghuis. Tot mijn werkzaamheden behoorden het uitvoeren van (neuro-)psychologisch onderzoek en het geven van behandeling op individueel en groepsniveau. Daarnaast gaf ik coaching en verzorgde ik scholing voor verpleegkundigen en verzorgenden. Ook gaf ik supervisie en werkbegeleiding aan psychologen in opleiding. Ik ben ruim 10 jaar praktijkopleider, werkbegeleider en supervisor van de post-doctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog geweest.

In 2006 heb ik mijn eigen praktijk opgericht. Tot 2021 heb ik mijn werk binnen de medische setting gecombineerd met het werk in mijn eigen praktijk. Na deze ruime ervaring is mijn werk nu met name gericht op mijn eigen praktijk. Naast het behandelen van cliënten richt ik me ook op het geven van supervisie o.a. aan collegae psychologen die zich specialiseren als cognitief gedragstherapeut.

 

Nikos Plakas

Ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Na mijn master Psychologie ben ik begin 2021 gepromoveerd in de Sociale Psychologie. Ik heb mij in mijn onderzoek beziggehouden met de sociale beïnvloeding van vooroordeel. Na enige jaren in Griekenland te hebben gewerkt als psycholoog ben ik sinds 2019 werkzaam bij de psychologenpraktijk van Maria Kalogridi als psycholoog en cognitief gedragstherapeut in opleiding. Tevens ben ik werkzaam als POH-GGZ bij diverse huisartsenpraktijken. Inmiddels heb ik al veel praktijkervaring opgedaan voor uiteenlopende psychische aandoeningen. Na het volgen van diverse cursussen richt ik me voornamelijk op de behandeling van paniekstoornissen, (sociale) angst, trauma, burn-out en depressie. In mijn werk maak ik voornamelijk gebruik van cognitieve gedragstherapeutische interventies. Ook gebruik ik  graag de oplossingsgerichte benadering om onze cliënten zo optimaal mogelijk te begeleiden hun doelen na te streven.

Onze motivatie voor ons werk als psycholoog is om vooral de kwaliteit van leven van onze cliënten te verbeteren en om de kwaliteit van de psychische zorg te vergroten.